آموزش زنان

طرز تهیه گیپا یزدی بسیار خوشمزه!

بدون شک یکی از لذت‌های زندگی، غذا خوردن است، لذتی که در بیشتر مواقع می‌توان با هزینه و دردسر کم به آن دست پیدا کرد.ما ایرانی‌ها هم در کشوری زندگی می‌کنیم که تنوع قومی و فرهنگی آن باعث شده که بتوانیم از این لذت زندگی بیشترین استفاده را ببریم.

ایران جزو معدود کشورهایی است که غذاهای محلی بسیار متنوعی دارد و شما به هر شهر و دیاری که سر بزنید با فرهنگ های جدید و آداب و رسوم و غذاهای محلی خاص همانجا آشنا خواهید شد و تفاوت سلیقه های زیادی را مشاهده می‌کنید.

در همه‌ جای ایران شرایط آب و هوایی بسیار متنوع است و به علت همین تغییرات جوی، محصولات آنها هم بسیار خاص می باشد که گاهی اوقات غذاهای محلی به علت همین خاص بودن شرایط آب و هوایی می باشد و این امر از الطاف خداوند متعال است .

در این‌مطلب تصمیم داریم شما را با طرز تهیه یکی دیگر از غذاهای خوشمزه ایرانی آشنا کنیم و آن را به شما آموزش دهیم .

گیپا

گیپا، گیپه یا دلمه سیرابی از غذاهای ایرانی است که در یزد، کرمان و لرستان بیشتر رواج دارد. گیپا خود یک غذای کامل و مقوی است که چربی بسیار کمتری نسبت به سایر قسمت های کله پاچه دارد.و وجود پیاز فراوان بوی تند سیرابی را از بین میبرد.

معنی گیپا

گیپا همان شکنبه ی گوسفند است که برنج و لپه و گوشت را لای تکهای شکنبۀ گوسفند می پیچند و می پزند .

مواد لازم برای تهیه گیپا یزدی 

سیرابی گوسفند

نمک و فلفل و زرد چوبه    به مقدار لازم

برنج    دو پیمانه

ماش    یک پیمانه

گوشت گوسفندی   ۲۰۰ گرم

پیاز داغ    دو قاشق غذا خوری

زیره     یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه 

مرحله اول

ابتدا ماش را مقداری در ماهیتابه برشته کنید. بعد آن را در هاون ریخته و با دسته هاون روی آن بکشید تا پوست آن جدا شود. حالا روی ماش ها آب بریزید تا پوست آن روی آب بیاید. پوستها را بگیرید و ماش را آبکش کرده و در ظرفی بریزید.

مرحله دوم

گوشت را به قطعات خیلی کوچک خورد کرده و به همراه برنج و زیره و پیاز داغ به ظرف ماش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم

سیرابی ها را خوب شسته و کرک آن را بگیرید و به سه یا چهار قسمت تقسیم کنید. لبه سیرابی را کوک بزنید به طوریکه با کشیدن نخ به شکل یک کیسه در بیاید.

مرحله چهارم

حالا کیسه های سیرابی را با مواد حاوی ماش و برنج پر کنید و نخ را خوب بکشید و محکم ببندید به طوری که مواد از داخل آن نریزد. در آخر، درون مقداری آب آن را بپزید.

نکته:گیپای یزدی را می توان به همراه کله گوسفند پخت و مصرف کرد با این روش گیپا چرب تر و خوشمزه تر میشود .

نوش جان.

نوشته:فاطمه خانه زر

ویرایش:پاییز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا